Спиране на потребител във вашата организация
list-menuОбратна връзка?
Временно забраняване на потребителски акаунт, за да се изключат услугите му на Webex.

Администратор може да временно замрази потребител в Control Hub. Това е различно от изтриването на потребител, защото потребителят остава във вашата организация и можете да го активирате отново по-късно. Ако вашата организация използва синхронизиране на директории (напр. DirSync, Okta, Entra ID), тогава трябва да управлявате потребителите във вашата директория и след това да синхронизирате всички промени с Webex.

Потребителите на приложението Webex, чиито акаунти са спрени, се изписват от сесиите си. Когато хората се обадят на номера на потребителя, на когото е спрян достъпът, чуват това съобщение: Човекът, с когото се опитвате да се свържете, е извън обхвата. Достъпът на всички потребители до потребителския портал и Control Hub е деактивиран. MPP телефоните продължават да поддържат изходящи и входящи повиквания за кратко време, освен ако администраторът не активира прихващане на повиквания за този потребител.

Временното спиране на потребител не отменя неговите лицензи за Webex. Потребителят не може да влиза или да има достъп до услугите на Webex, но запазва лицензите си. Можете да премахнете всички неизползвани лицензи на страницата Потребители.

1

Влезте в контролния хъб.

2

Отидете на Управление > Потребители.

3

Отидете в профила на потребителя, когото искате да спрете, и кликнете върху Действия > Спиране.

4

Кликнете върху „Суспиране “ , за да потвърдите.

Услугите на Webex вече са деактивирани за този потребител.

За да активирате отново спрян потребител, щракнете върху Действия > Реактивиране.

Беше ли полезна тази статия?
Беше ли полезна тази статия?