Een beheerder kan een gebruiker schorsen in Control Hub. Dit is anders dan het verwijderen van een gebruiker, omdat de gebruiker in uw organisatie blijft en u deze later opnieuw kunt activeren. Als uw organisatie gebruikmaakt van directorysynchronisatie (bijvoorbeeld DirSync, Okta, Entra ID), dan dient u gebruikers in uw directory te beheren en vervolgens eventuele wijzigingen naar Webex te synchroniseren.
Gebruikers van de Webex-app waarvan de sessie is opgeschort, worden automatisch uitgelogd. Wanneer mensen het nummer van de geblokkeerde gebruiker bellen, horen ze dit bericht: De persoon die u probeert te bereiken is niet bereikbaar. Alle gebruikers hebben geen toegang meer tot het gebruikersportaal en Control Hub. MPP-telefoons blijven gedurende een korte tijd uitgaande en inkomende gesprekken ondersteunen, tenzij de beheerder gespreksonderschepping voor die gebruiker inschakelt.
Het schorsen van een gebruiker heft zijn Webex-licentie niet op. De gebruiker kan niet inloggen of toegang krijgen tot Webex-diensten, maar behoudt wel zijn licenties. Je kunt ongebruikte licenties verwijderen op de pagina Gebruikers .
| 1 | |
| 2 |
Ga naar . |
| 3 |
Ga naar het profiel van de gebruiker die je wilt schorsen en klik op . |
| 4 |
Klik op Opschorten om te bevestigen. De Webex-services zijn nu gedeactiveerd voor deze gebruiker. Om een geschorste gebruiker opnieuw te activeren, klikt u op > . |