En administratör kan stänga av en användare i Control Hub. Detta skiljer sig från att ta bort en användare eftersom användaren finns kvar i din organisation och du kan återaktivera dem senare. Om din organisation använder katalogsynkronisering (t.ex. DirSync, Okta, Entra ID) bör du hantera användare i din katalog istället och sedan synkronisera eventuella ändringar till Webex.
Avstängda Webex-appanvändare är utloggade från sina sessioner. När folk ringer den avstängda användarens nummer hör de detta meddelande: Personen du försöker nå är ur funktion. All användaråtkomst till användarportalen och Control Hub är inaktiverad. MPP-telefoner fortsätter att stödja utgående och inkommande samtal under en kort tid, såvida inte administratören aktiverar samtalsavlyssning för den användaren.
Att stänga av en användare återkallar inte deras Webex-licenser. Användaren kan inte logga in eller komma åt Webex-tjänster, men de behåller sina licenser. Du kan ta bort alla oanvända licenser på sidan Användare.
| 1 | |
| 2 |
Gå till . |
| 3 |
Gå till profilen för den användare du vill stänga av och klicka på . |
| 4 |
Klicka på Pausa för att bekräfta. Webex-tjänster är nu inaktiverade för den här användaren. För att återaktivera en avstängd användare, klicka på > . |